Τεχνολογία

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι εξαπέλυσε επίθεση με «δεκάδες» ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τον θάνατο δύο αμάχων από ισραηλινό βομβαρδισμό σπιτιού στην πόλη Χανίν του νοτίου Λιβάνου.

Μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα» προς το βόρειο τμήμα του Ισραήλ, «σε ανταπόδοση για τις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού (…) σε σπίτια αμάχων, όπως στη σφαγή της Χανίν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου (NNA) μετέδωσε ότι από την ισραηλινή επίθεση σκοτώθηκαν γυναίκα περίπου 50 ετών και 12χρονο κορίτσι, ενώ άλλοι έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Μαχητικά αεροσκάφη του εχθρού εκτόξευσαν δύο πυραύλους αέρος-εδάφους εναντίον διώροφου σπιτιού, το οποίο κατέστρεψαν ολοσχερώς», μετέδωσε το ΝΝΑ. Τα θύματα ήταν μέλη οικογένειας που δεν είχε εγκαταλείψει το σπίτι της παρότι τα ισραηλινά πλήγματα στην περιοχή έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Τα ισραηλινά πλήγματα στο διάστημα αυτό έχουν προκαλέσει τον θάνατο 380 ανθρώπων, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί ότι 277 ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ και 76 άμαχοι, σύμφωνα με απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου. Στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 19 άνθρωποι, ένδεκα στρατιωτικοί και οκτώ άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button