Οικονομία

Επίλεκτα Στελέχη αναλαμβάνουν κρίσιμο ρόλο

Με απόφαση της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, τοποθετούνται, για πρώτη φορά, 122 στελέχη που εκπαιδεύτηκαν μέσα από ένα σύγχρονο πρόγραμμα, για να συνδράμουν σημαντικά σε καίριους τομείς της λειτουργίας του Δημοσίου, με άμεσο αντίκτυπο στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Διαμορφώνεται έτσι ένα νέο, ορθολογικό σύστημα του Δημοσίου με επίλεκτα στελέχη, σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης δημόσιων πολιτικών, με έμφαση στο στρατηγικό προγραμματισμό, και στη διασφάλιση της θεσμικής μνήμης.

Ο κλάδος Επιτελικών Στελεχών απαρτίζεται από επίλεκτα στελέχη Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης τα οποία εντάσσονται σε τρεις ειδικότητες:

  • Αναλυτές Δημοσίων Πολιτικών
  • Νομοτέχνες
  • Αναλυτές Ψηφιακής Πολιτικής

Τα Επιτελικά Στελέχη θα συμβάλλουν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της εσωτερικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης, στην ανάλυση δημόσιων πολιτικών και στην κατάρτιση ρυθμιστικών κειμένων, σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες της Καλής Νομοθέτησης.

Τα στελέχη τοποθετούνται στα Υπουργεία, στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού και στη Γενική Γραμματεία Νομικών και Κοινοβουλευτικών θεμάτων της Προεδρίας της Κυβέρνησης, προσδίδοντας πρόσθετη αξία στα κέντρα διεύθυνσης και συντονισμού.

Στα Υπουργεία, οι θέσεις των ειδικοτήτων Αναλυτών Δημοσίων Πολιτικών και Νομοτεχνών κατανέμονται στην Υπηρεσία Συντονισμού, ενώ οι θέσεις της ειδικότητας Αναλυτών Ψηφιακής Πολιτικής κατανέμονται στην Υπηρεσία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρέχοντας τεκμηριωμένη υποστήριξη κατά το σχεδιασμό, την υλοποίηση, την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των δημοσίων πολιτικών του τομέα πολιτικής ειδίκευσής τους.

Για την επιλογή τους πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση, εξ αποστάσεως εξέταση με τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολούθησε εντατική εκπαίδευση στα τρία γνωστικά αντικείμενα μέσα από ένα απαιτητικό πρόγραμμα που εκπόνησαν το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης με την υποστήριξη και τεχνογνωσία της D.G. REFORM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Expertise France και του γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου τα στελέχη να είναι σε θέση να καλύψουν νευραλγικές θέσεις του κράτους.

Το πρόγραμμα επιμόρφωσης τους παρείχε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο εκπαίδευσης και απόκτησης απαραίτητων γνώσεων και στρατηγικών διοικητικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button