ΓυναίκαΜόδα

Γιάννης Φέρτης: Ο μεγάλος έρωτας με τη Μιμή Ντενίση, ο γάμος που έγινε πρωτοσέλιδο και το τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο στον μεγάλο Έλληνα ηθοποιό, Γιάννη Φέρτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, είπαν το μεσημέρι της Τρίτης 16 Απριλίου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο επιτυχημένος ηθοποιός μπορεί να έφυγε από τη ζωή, άφησε όμως πίσω του μία σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο της υποκριτικής.

Η κηδεία του τελέστηκε σε κλίμα οδύνης, όπου συγκεντρώθηκαν άνθρωποι που τον αγάπησαν, αλλά και απλοί πολίτες που θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν.

Ανάμεσά τους, και η Μιμή Ντενίση, η οποία ήταν για χρόνια παντρεμένη με τον σπουδαίο ηθοποιό και θέλησε να αποχαιρετήσει τον πρώην σύζυγό της.

Η Μιμή Ντενίση ήταν καταρρακωμένη και δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στην κηδεία του αγαπημένου της Γιάννη Φέρτη.

Η ανάρτηση της Μιμής Ντενίση μετά τον θάνατό του

Μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Μιμή Ντενίση θέλησε να πει το δικό της «αντίο» στον σπουδαίο συνάδελφο της και πρώην σύζυγό της. Δημοσίευσε μια εικόνα από το παρελθόν όπου και πόζαρε στο πλάι του, και έγραψε: «Ήταν αυτός που με έκανε να αγαπήσω το θέατρο. Να πιστέψω στον εαυτό μου. Αυτός που του ανήκει ένα μέρος από ότι έγινα. Που ζήσαμε μαζί δέκα χρόνια γεμάτα αγάπη, έρωτα και δημιουργία. Σήμερα έφυγες… αλλά δεν σε αποχαιρετώ. Θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου».

Ο Γιάννης Φέρτης κατά την διάρκεια της ζωής του παντρεύτηκε τρεις φορές. Δεύτερη σύζυγός του ήταν η Μιμή Ντενίση, με την οποία υπήρξαν παντρεμένοι από το 1981 έως το 1988.

Ο γάμος με τη Μιμή Ντενίση

Ο Γιάννης Φέρτης και η Μιμή Ντενίση έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα τη δεκαετία του  ’80. Η Μιμή υπήρξε η δεύτερη σύζυγος του Γιαννη Φέρτη (σ.σ η πρώτη ήταν η Ξένια Καλογεροπούλου).  Οι δυο τους γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στη σειρά “Συμβολαιογράφος” και όπως έχει εξομολογηθεί η ηθοποιός «Τον ερωτεύτηκα από την πρώτη ματιά».

Παντρεύτηκαν το 1981 στη Φιλοθέη και ο Τύπος τον χαρακτήρισε «Γάμο της χρονιάς», ενώ έγιναν εξώφυλλο σε όλα τα περιοδικά της εποχής. Μετά τον γάμο ακολούθησε δεξίωση στην Κηφισιά και οι λεπτομέρειες γράφτηκαν αναλυτικά στα κοσμικά ρεπορτάζ.

Τα στέφανα άλλαξε η αείμνηστη πολιτικός και πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Νίκη Γουλανδρή, που ήταν καλή φίλη της νύφης. Ακολούθησε μεγάλη δεξίωση στον Όμιλο Κηφισιάς με την παρουσία λαμπερών ονομάτων από τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Την ίδια χρονιά του γάμου του το καλλιτεχνικό ζευγάρι απέκτησε και το πρώτο του θεατρικό θίασο, στο θέατρο «Αθηνά», ανεβάζοντας το έργο «Το τέλος της κυρίας Τσέινι». Ακολούθησαν κι άλλα επιτυχημένα θεατρικά έργα (όπως είναι το ” Αμαντέους” και οι “Επικίνδυνες σχέσεις”) με τα οποία η Μιμή Ντενίση πήρε το χρίσμα της θεατρικής πρωταγωνίστριας και της συνθιασσάρχισσας, επίσης.

Σκηνή από το έργο «Το τέλος της κυρίας Τσέινι»

Ο Γιάννης Φέρτης ήταν ο άνθρωπος που μύησε τη Μιμή Ντενίση στο λεγόμενο καλό θέατρο καθώς προερχόταν από το ποιοτικό θέατρο με δάσκαλο τον μέγα Κάρολο Κουν. Κι εκείνη με τη σειρά της δεν αποδείχτηκε μόνο καλή μαθήτρια αλλά έβαλε και τη δική της λάμψη, καθώς και μια αρχοντική πινελιά στις παραστάσεις τους.

Όταν η  Μιμή Ντενίση μίλησε για τον Γιάννη Φέρτη

Η Μιμή Ντενίση τον Οκτώβριο του 2022 βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω».

Εκεί η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για την γνωριμία της με τον Γιάννη Φέρτη, τον γάμο αλλά και τον λόγο που οδήγησε στον χωρισμό τους.

«Τον ερωτεύτηκα εγώ στον “Συμβολαιογράφο”. Αυτός δεν νομίζω να με ερωτεύτηκε εξ’ αρχής. Εγώ τον ερωτεύτηκα. Είχα την τύχη στις πρώτες μου σειρές να δουλέψω με τεράστιους σκηνοθέτες. Ο αγαπημένος μου ο Γιώργος Μιχαηλίδης, που κάναμε δύο σειρές (τον συμβολαιογράφος και τους άθλιους των Αθηνών), ο Ερρίκος Ανδρέου κ.α Στον “Συμβολαιογράφο” ήμουν μικρή, πολύ άπειρη. Ο Φέρτης είχε αυτή την υπέροχη φωνή και εγώ τον έβλεπα και έλιωνα. Στη διάρκεια του σίριαλ με ερωτεύτηκε και μετά από έναν χρόνο παντρευτήκαμε. Ποτέ δεν ξεχνώ και πάντα το αναφέρω. Όσο ταλέντο και αν έχουμε κάποιος είναι αυτός που μας δίνει την κλωτσιά. Για εμένα ήταν ο Γεωργιάδης και ο Γιάννης» περιέγραψε.

«Επίσης αν δεν έχεις ταλέντο και σε βοηθήσουν, θα χαθείς. Σε 2-3 χρόνια, σε 5, θα φανεί. Ο Γιάννης με έσπρωξε στο να μεταφράζω. Ο Γιάννης με έκανε πρωταγωνίστρια πλάι του, ενώ ήταν, εκείνος το πρώτο όνομα. Αλλά, κάναμε πολύ ωραία έργα μαζί. Σαφώς ήμουν πιο εργατική από εκείνον και διάλεγα τα έργα, λέγοντας του, “Γιάννη διάβασε το Amadeus να μου πεις αν σου αρέσει…” και μου έλεγε “άμα το διάβασες εσύ θα είναι καλό”» πρόσθεσε.

«Έτσι όμως, με έκανε να παίρνω πρωτοβουλία. Δεν ερωτεύεσαι πάντα ανθρώπους που μοιάζεις στον χαρακτήρα. Πάντα τον εκτιμώ και νομίζω πως το ήθος το θεατρικό που απέκτησε, το απέκτησα χάρη στον Γιάννη. Δεν θεωρώ ότι πήγαν πολλά στραβά. Εξ’ αρχής ήμασταν πολύ διαφορετικοί γι’ αυτό και η έλξη. Ο Γιάννης ήθελε να είναι έξω μέχρι τις 6 το πρωί, εγώ ήθελα να είμαι σπίτι και να μεταφράζω. Δεν νομίζω ότι κατάλαβε πλήρως τον χαρακτήρα και τις δυνατότητες μου» είπε η Μιμή Ντενίση.

Για τον μετέπειτα χωρισμό τους, η Μιμή Ντενίση είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της: «Δύσκολο (σ.σ. διαζύγιο) από την άποψη ότι εγώ τον αγαπούσα τον Γιάννη όταν χωρίσαμε. Δεν ήμουν, όμως, πλέον ερωτευμένη. Είχα ερωτευτεί ήδη τον Αντώνη Τρίτση, γιατί υπήρχε μεγάλη απόσταση μεταξύ μας. Εκείνος, νομίζω, κατάλαβε πόσο με αγαπούσε αφού χωρίσαμε. Κατά τη διάρκεια του γάμου μας εγώ ήμουν αυτή που ασχολιόμουν. Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια πυγμαλιωνική σχέση. Ο Γιάννης είναι ο άνθρωπος που μου έμαθε τι σημαίνει θεατρικό ήθος».

Να σημειώσουμε πως από το 2001 έως και την τελευταία του πνοή, ο Γιάννης Φέρτης ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Ψάλτη. Ο Γιάννης Φέρτης είχε πει για την ίδια: «Γνωριστήκαμε στο θέατρο. Παίξαμε μαζί. Είχαμε γίνει φίλοι και μετά σιγά-σιγά… Ξεκίνησε από φιλία δηλαδή. Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που έπαιζε. Και από εκεί και πέρα προχώρησε το πράγμα. Ήμασταν κάποια χρόνια μαζί πριν παντρευτούμε το 2001».

Ο καταξιωμένος ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, υπήρξε πρωταγωνιστής σε δεκάδες κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα.

Ο Γιάννης Φέρτης διέθετε μια ιδιαίτερη και εκφραστική φωνή, με την οποία είχε ντύσει πληθώρα διαφημίσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Επίσης, την αναγνωρίσιμη φωνή του την συναντάμε και σε αρκετά τραγούδια, άλλοτε ως ερμηνευτή και άλλοτε ως αφηγητή, όπως και σε συναυλίες, σε μουσικές παραστάσεις και μεγάλα αφιερώματα.

 

Καλό παράδεισο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button