Τεχνολογία

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Tesla Model 3 Performance – Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ας μπούμε κατευθείαν στο ψητό και σε αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο. Το νέο Model 3 Performance έχει 517 άλογα και 740 Nm ροπής καταφέρνοντας να κάνει το 0-100 σε 2.9 δευτ. δηλαδή 0.32 δευτ. ταχύτερα από προηγούμενο μοντέλο. Η τελική ταχύτητα πλέον είναι στα 262χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυτονομία που προσφέρει με μία φόρτιση είναι στα 528χλμ.

Βέβαια η Tesla δεν ασχολήθηκε μόνο με τις καλύτερες επιδόσεις καθώς αναβάθμισε την ανάρτηση για καλύτερο έλεγχο του αμαξώματος με μια νέα λειτουργία Track Mode. Το Track Mode V3 βελτιώνει επίσης το σύστημα κίνησης, ενώ τα νέα φρένα υψηλής απόδοσης έχουν βελτιωμένη δύναμη φρεναρίσματος και καλύτερη διαχείριση της θερμότητας. Οι νέες σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ελαφρές οπτικές επεμβάσεις στο μπροστινό και το πίσω μέρος του αμαξώματος διαφοροποιούν το μοντέλο Performance από την υπόλοιπη γκάμα του Model 3, ενώ παράλληλα μειώνουν τον συντελεστή οπισθέλκουσας. Ο νέος διαχύτης και μια αεροτομή από ανθρακονήματα αποδίδουν πέντε τοις εκατό μείωση της αντίστασης και 36 τοις εκατό μείωση της άντωσης σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο Performance.

Συναντάμε και μερικές πινελιές από ανθρακονήματα στην καμπίνα οι οποίες έρχονται σε σπορ αρμονία με τα σπορ μπάκετ καθίσματα που έχουν βελτιωμένη ενίσχυση και λειτουργία εξαερισμού.

Το μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο για αγορά και στη χώρα μας.

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button