Τεχνολογία

«Η παραλία»: Ο Γράντος κάνει αποκαλύψεις για τον φόνο της Ρηνιώς, που σοκάρουν

Η Ελένη προσβλέπει στην κάλυψη της κενής θέσης του κοινοτάρχη που έχει αφήσει ο Λοΐζος. Η Τες συλλογίζεται την πρόταση που της έκανε η Κερασία σχετικά με την ανατροφή του παιδιού της. Στο μεταξύ, η αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας της Μαίρης τρομοκρατεί τη Νικολίνα, η οποία πιέζει τον Διονύση να απαγάγουν τον Δημητρό από το ψυχιατρείο. Όταν η Κερασία φέρνει σε αντιπαράθεση τον παπα-Νικόλα και τον Γράντο, ο τελευταίος αποκαλύπτει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη Ρηνιώ και τον φόνο της, που θα σοκάρουν τους πάντες.

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Η παραλία», η οποία μεταδίδεται από τη Δευτέρα 22 έως και την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στις 22:45.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 129ο: Ένα απρόσμενο γεγονός συγκλονίζει, για ακόμα μια φορά, το χωριό των Ματάλων. Η σχέση του Χάρη με τον πιτσιρικά εξελίσσεται προοδευτικά σε μια ιδιαίτερη σχέση πατρότητας. Από την άλλη πλευρά, η Άννα έχει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την επιθυμία του άντρα της, Νικήτα, γεγονός που τη φέρνει σε άμεση ρήξη με τη Νικολίνα. Το άνοιγμα που έχει προκύψει στη θέση του κοινοτάρχη της περιοχής έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της Ελένης, η οποία προσβλέπει στην κάλυψη της κενής θέσης που έχει αφήσει ο Λοΐζος.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 23 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επεισόδιο 130ό: Ο Τόμι, για ακόμα μια φορά, έχει πληγωθεί απεριόριστα από τα τραγικά γεγονότα που καλείται να αντιμετωπίσει στην ερωτική του ζωή, ενώ η Νόνα βρίσκεται παρούσα δίπλα του και τον παρηγορεί με στοργικότητα. Το κοινόβιο των χίπηδων αντιλαμβάνεται την απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του Τόμι, αλλά αδυνατεί να δώσει κάποια λογική εξήγηση στα συναισθήματα που τον βασανίζουν. Παράλληλα, η Τες συλλογίζεται την πρόταση που της έκανε η Κερασία σχετικά με την ανατροφή του παιδιού της. Πίσω στο Ηράκλειο, σε μια επίσκεψη του Διονύση στο ψυχιατρείο όπου νοσηλεύεται ο Δημητρός, οι δυο τους, σχεδόν για πρώτη φορά, θυμούνται την παιδική τους ηλικία και περνούν καλά ως αδέρφια. Η εκ των υστέρων συζήτηση της Μαίρης με τον Διονύση ενεργοποιεί το ενδιαφέρον του για εκείνη και ο τελευταίος πραγματοποιεί έρευνα για το παρελθόν της, ανακαλύπτοντας την αλήθεια για την οικογένειά της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 131ο: Η αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας της Μαίρης τρομοκρατεί τη Νικολίνα, η οποία αποφασίζει και στη συνέχεια διατάζει τον Διονύση να απαγάγουν τον Δημητρό από το ψυχιατρείο, για να τον προστατέψουν. Ο Διονύσης, με τη σειρά του, χρηματίζει έναν υπάλληλο του ψυχιατρείου, προκειμένου να τον βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης του αδερφού του, αλλά το σχέδιό τους τελικά δεν θα είναι τόσο εύκολο να υλοποιηθεί. Την ίδια στιγμή, η Κερασία έρχεται αντιμέτωπη με τη συνειδητοποίηση ότι ο Γράντος ενδεχομένως είναι ένοχος για κάτι μεγαλύτερο απ’ όσο αυτή γνώριζε. Ως αποτέλεσμα, ο Γράντος συγκρούεται με τον παπα-Νικόλα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, ώρα 22:45

Επεισόδιο 132ο: Η επιχείρηση απαγωγής του Δημητρού από το ψυχιατρείο δημιουργεί ένταση ανάμεσα στον Διονύση και τη Νικολίνα. Ο Γράντος πληρώνει τον πιτσιρικά, που δουλεύει στο ιατρείο του Χάρη, για να νοσηλεύσει τον παπα-Νικόλα, ενώ στο χωριό, καθώς ο Τόμι έχει ξεκινήσει να διδάσκει αγγλικά στα παιδιά, αρχίζουν να εκφράζονται αντιδράσεις σχετικές με τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. Ο Νικήτας, σε μια έκλαμψη, αναφέρει στη Νικολίνα πως ο Χάρης αναζητεί τον δολοφόνο της Αντιγόνης, της μητέρας της Υπατίας. Όταν η Κερασία φέρνει σε αντιπαράθεση τον παπα-Νικόλα και τον Γράντο, ο τελευταίος αποκαλύπτει κάποιες πληροφορίες σχετικά με τη Ρηνιώ και τον φόνο της, που θα σοκάρουν τους πάντες.

Λίγα λόγια για την υπόθεση…

Σεπτέμβριος 1969, Μάταλα. Η νεαρή γιατρός Υπατία Αρχοντάκη (Δανάη Μιχαλάκη) επιστρέφει από το Λονδίνο, στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται και σκοπεύει να παντρευτεί τον Γιώργο (Γιάννης Κουκουράκης). Ο Γιώργος, ο οποίος ζει μαζί της στο Λονδίνο και εργάζεται στα ναυτιλιακά, θα έρθει στην Κρήτη λίγες ημέρες μετά την Υπατία προκειμένου να ζητήσει το χέρι της και επίσημα από την οικογένειά της.

Το πρώτο βράδυ της Υπατίας στα Μάταλα θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των «παιδιών των λουλουδιών», μέλος της οποίας είναι και ο Χάρι (Δημήτρης Μοθωναίος). Ανάμεσά τους θα γεννηθεί ένας έρωτας που ξεκινά με πόνο και εμπόδια και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα οι ήρωές μας θεωρούσαν δεδομένα.

Σύντομα, με αφετηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή, αλλά περισσότερο απ’ όλους την ίδια την Υπατία, ο παράδεισός της θα δοκιμαστεί πολύ σκληρά.

Παίζουν: Δανάη Μιχαλάκη (Υπατία Αρχοντάκη), Δημήτρης Μοθωναίος (Χάρι Πιρς), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Διονύσης Αρχοντάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Αντιγόνη Αρχοντάκη), Νικόλας Παπαγιάννης (Γράντος Μαυριτσάκης), Δημοσθένης Παπαδόπουλος (Λοΐζος Ανδρουλιδάκης), Γωγώ Καρτσάνα (Μαρία Ζαφειράκη), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Σήφης Γερωνυμάκης), Δημήτρης Κίτσος (Παύλος Αρχοντάκης), Ελεάνα Στραβοδήμου (Ναταλί Πασκάλ), Αλέξανδρος Πέρρος (Μαρκ Μπένσον), Μαρία Μπαγανά (Νόνα Ζηνοβάκη), Αλέξανδρος Μούκανος (Παπα-Νικόλας Μαυριτσάκης), Νίκος Καραγιώργης (Παντελής Αρβανιτάκης), Ευσταθία Τσαπαρέλη (Κερασία Μαυριτσάκη), Ξένια Ντάνια (Τες Γουίλσον), Μαρθίλια Σβάρνα (Λόρα Μπράουν), Γιώργος Σαββίδης (Τόμι Μπέικερ), Στέφανος Μουαγκιέ (Στιβ Μίλερ), Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος-Alex Sid (Μπράιαν Τέιλορ), Τάκης Σακελλαρίου (Κώστας Ζαφειράκης), Κατερίνα Λυπηρίδου (Ελένη Ανδρουλιδάκη), Νόνη Ιωαννίδου (Άννα Τσαμπουράκη), Γιώργος Γιαννόπουλος (Μανόλης Παπαγιαννάκης), Προμηθέας Νερατίνι (Ηλίας Παπαδομιχελάκης), Βερονίκη Κυριακοπούλου (Βερόνικα Τόμσον)

Στον ρόλο του Πιτ Φέργκιουσον ο Κώστας Νικούλι
Στον ρόλο του Γιώργου Παυλόπουλου ο Γιάννης Κουκουράκης
Στον ρόλο του Νικήτα Τσαμπουράκη ο Γιώργος Μιχαλάκης
Στον ρόλο του Ανδρέα Καραχάλιου ο Μάκης Παπαδημητρίου
Στον ρόλο της Νικολίνας Αρχοντάκη η Μπέτυ Λιβανού
Και στον ρόλο του Δημητρού Αρχοντάκη ο Γιώργος Νινιός

Σενάριο: Γιώργος Χρυσοβιτσάνος, Κώστας Γεραμπίνης
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Σκηνοθέτες: Εύη Βαρδάκη, Χρήστος Ζαχαράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ανδρέας Γούλος, Άγγελος Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολογία: Νινέττα Ζαχαροπούλου
Μακιγιάζ: Λία Πρωτόπαππα, Έλλη Κριαρά
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ψημμένος, Ανδρέας Γκόβας
Μοντάζ: Χρήστος Μαρκάκης
Μουσικοί-στίχοι: Alex Sid, Δημήτρης Νάσιος (Quasamodo)
Μουσική επιμέλεια: Ασημάκης Κοντογιάννης
Casting: Ηρώ Γάλλου
Project manager: Ορέστης Πλακιάς
Οργάνωση παραγωγής: Σπύρος Σάββας, Δημήτρης Αποστολίδης
Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης
Executive producer: Βασίλης Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: ΕΡΤ

Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button