Οικονομία

Έρχονται διορθώσεις στις τιμές ακινήτων – Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Μητράκο τ. Υποδιοικητή της ΤτΕ

O Θεόδωρος Μητράκος Διευθυντής – Σύμβουλος και τ. Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr μιλά για το ράλι τιμών στα ακίνητα, το κόστος ενοικίων, τις δυνατότητες αγοράς κατοικίας σε σχέση με τα υψηλά επιτόκια, αλλά και για τις νέες επενδύσεις που αλλάζουν το περιβάλλον της κτηματαγοράς.

Αναφερόμενος στο κόστος στέγασης, εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά δυσβάσταχτο για τα ελληνικά νοικοκυριά, σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παρ’ όλο που οι τιμές ενοικίων  στην Ευρώπη έχουν ανέβει σε ποσοστό 48%, όταν στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 22%. 

Μιλώντας ωστόσο για τις προοπτικές της ελληνικής κτηματαγοράς, ο κ. Μητράκος εκφράζεται με αισιοδοξία και εξηγεί ότι τα επιτόκια, θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται από το β’ εξάμηνο του έτους, ενώ το κόστος κατασκευής που έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα αρχίζει να σταθεροποιείται. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

To άρθρο Έρχονται διορθώσεις στις τιμές ακινήτων – Συνέντευξη με τον Θεόδωρο Μητράκο τ. Υποδιοικητή της ΤτΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button