Περιβάλλον

Έντονες οι αντιδράσεις στην Τουρκία για το ομοίωμα Ερντογάν με σημαία των ΛΟΑΤΚΙ στη Σουηδία

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης άνοιξε ανάμεσα στην Τουρκία και τη Σουηδία, εξαιτίας της συμμετοχής Κούρδων διαδηλωτών σε συγκέντρωση μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ χθες Σάββατο, στη Στοκχόλμη.

Οι διαδηλωτές έφεραν ομοίωμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κρατούσε τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και ύψωσαν σύμβολα και πανό της οργάνωσης ΡΚΚ.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία φώναξαν επίσης συνθήματα κατά της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και απαίτησαν να μην γίνουν δεκτοί οι όροι της Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε έντονα στο παραπάνω γεγονός όπως και ο εκπρόσωπος του Κυβερνώντος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος ανέφερε σχετικά:

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το γεγονός ότι για άλλη μια φορά, σε μια εκδήλωση στη Στοκχόλμη σήμερα (5 Αυγούστου), επετράπη σε μια ομάδα που πρόσκειται στο PKK να κάνει προπαγάνδα με τα σύμβολα της τρομοκρατικής οργάνωσης και να ασχημονήσει κατά του προέδρου μας. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στη Σουηδία τις δεσμεύσεις της να αποτρέψει τις δραστηριότητες του PKK και των προεκτάσεών του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Επιπλέον, σε ανάρτησή του στο Twitter, o Ομέρ Τσελίκ ανέφερε: «Περιμένουμε μια αποτελεσματική και συνεπή πολιτική από τη Σουηδία κατά όλων των εγκλημάτων μίσους, μακριά από τη λογική των δύο μέτρων και σταθμών, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Περιμένουμε μια συνεπή πολιτική».

Πηγή: ΕΡΤ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button