Τεχνολογία

Συνελήφθη ξανά ο σύζυγος της Νίκολα Στέρτζον, πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας

Η αστυνομία συνέλαβε εκ νέου σήμερα τον πρώην γενικό γραμματέα του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) Πίτερ Μάρελ και σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν την υπεξαίρεση κεφαλαίων από τα κομματικά ταμεία, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση.

Ο 59χρονος σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον συνελήφθη στις 09:13 (τοπική ώρα, 11:13 ώρα Ελλάδος), περίπου έναν χρόνο μετά την προηγούμενη σύλληψή του για την ίδια υπόθεση. Τον Απρίλιο του 2023 δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε βάρος 59χρονου άνδρα απαγγέλθηκαν σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου, κατηγορίες σε σχέση με την υπεξαίρεση κεφαλαίων του κόμματος SNP», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αστυνομία. «Σε βάρος του άνδρα, ο οποίος συνελήφθη στις 09:13 σήμερα και είχε συλληφθεί ξανά ως ύποπτος στις 5 Απριλίου 2023, απαγγέλθηκαν κατηγορίες στις 18:35 κατόπιν ανάκρισης από αξιωματικούς της αστυνομίας της Σκωτίας που ερευνούν τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος», διευκρινίζεται.

Η Στέρτζον, η οποία διετέλεσε πρωθυπουργός της Σκωτίας από το 2014 μέχρι την παραίτησή της τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, συνελήφθη επίσης πέρυσι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας. Αφέθηκε όμως ελεύθερη χωρίς να απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος της. Έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Οι Αρχές ερευνούν τι απέγιναν περισσότερες από 600.000 στερλίνες (700.000 ευρώ) από δωρεές που είχε συγκεντρώσει το κόμμα το 2017, αλλά εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρχουν δικαιολογητικά για τέτοιες δαπάνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button