Περιβάλλον

Έκαναν κάμπινγκ στον αρχαιολογικό τόπο της σχολής του Αριστοτέλη

Σε ολόκληρη τη Χαλκιδική απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ. Φαίνεται πως αυτό δεν απασχολεί ιδιαίτερα την τοπική Αρχή του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική. Αναγνώστης έστειλε στο zougla.gr, βίντεο από την παραλία «Μπαλκονάκι». Το «Μπαλκονάκι» είναι μία οργανωμένη παραλία, η οποία απέχει περίπου 400 μέτρα από τα Αρχαία Στάγειρα. Στο σημείο απαγορεύεται το ελεύθερο κάμπινγκ, ωστόσο, στο βίντεο βλέπουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν στήσει σκηνές, έχουν τοποθετήσει ομπρέλες, απλώνουν ρούχα και μαγειρεύουν.

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε το πρωί της Πέμπτης (17/8) με τον Δήμαρχο, κ. Στέλιο Βαλιάνο, ο οποίος παραδέχθηκε πως κάτι τέτοιο είναι παράνομο και πως η περιοχή είναι στην αρμοδιότητα του δήμου του, ενώ όπως μας είπε ο δήμος δεν διαθέτει αστυνομικά όργανα ώστε να κάνει τέτοιους ελέγχους και να βεβαιώσει τα ανάλογα πρόστιμα. Οι ώρες πέρασαν όμως οι κατασκηνωτές είναι ακόμα εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στη «Ζούγκλα», η γύρω περιοχή είναι γεμάτη σκουπίδια.

Σεβασμός…αγνοείται! Σεβασμός για μία περιοχή με βαρύ όνομα και βαριά ιστορία, αφού όπως αναφέραμε και νωρίτερα η παραλία απέχει μόλις 400 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής του Αριστοτέλη.

Ο σοφός λαός λέει πως «το ψάρι βρομάει από το κεφάλι». Αφού η ίδια Δημοτική Αρχή αδιαφορεί για τον τόπο, γιατί να ενδιαφερθούν οι επισκέπτες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο από τα Αρχαία Στάγειρα:

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button