ΓυναίκαΜόδα

Πώς να καθαρίσετε σωστά την κουρτίνα του μπάνιου

Η κουρτίνα του μπάνιου χρειάζεται συνεχώς καθάρισμα καθώς εκτίθεται σε μεγάλη ποσότητα νερού, υπολείμματα σαπουνιού και άλλα είδη όπως σαμπουάν, αφρόλουτρα και conditioner.

Μπορείτε με απλά προϊόντα να καθαρίσετε την κουρτίνα μπάνιου και να έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Πώς να πλύνετε τις κουρτίνες μπάνιου

Ο πιο απλός τρόπος για να πλύνετε μια κουρτίνα μπάνιου είναι στο πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να πλύνετε την κουρτίνα μπάνιου μαζί με μερικές πετσέτες. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση της βρωμιάς και σας παρέχει καθαρές και απαλές πετσέτες. Αλλά, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες πλυσίματος και μην παραλείψετε να απλώσετε αμέσως την κουρτίνα ντους, ώστε να στεγνώσει. Καλό θα είναι να την απλώσετε σε ένα μέρος με καλό εξαερισμό.

Το πλύσιμο των κουρτινών στους 40 βαθμούς εξασφαλίζει την απομάκρυνση των λεκέδων, αλλά αν έχετε καιρό να πλύνετε την κουρτίνα του μπάνιου σας, τότε, μάλλον αυτό δεν αρκεί.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου;

Μια κουρτίνα ντους θα πρέπει να πλένεται τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζετε ότι δεν δημιουργούνται δυσάρεστες μυρωδιές και ότι δεν παρασιτούν μικρόβια πάνω στην κουρτίνα σας. Θα πρέπει να πλένετε την κουρτίνα του μπάνιου σας τουλάχιστον μία φορά το τρίμηνο.

Καθαρίστε την κουρτίνα μπάνιου χωρίς πλυντήριο

Εάν η κουρτίνα σας δεν πλένεται στο πλυντήριο ή αν δεν έχετε πλυντήριο ρούχων, μπορείτε να αναζωογονήσετε μια βρώμικη κουρτίνα μπάνιου χρησιμοποιώντας κρέμα καθαρισμού. Απλώστε την κρέμα και τρίψτε τους λεκέδες. Μετά ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε την κουρτίνα. Θυμηθείτε να φοράτε λαστιχένια γάντια και να ακολουθείτε τις οδηγίες.

Τέλος, όταν στεγνώνετε μια κουρτίνα μπάνιου, είτε κάντε το σε εξωτερικό χώρο ή αν το κάνετε σε εσωτερικό μην παραλείψετε να ανοίξετε τα παράθυρα και τον εξαερισμό. Αλλιώς η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα και έτσι να πρέπει να καθαρίσετε εκ νέου την κουρτίνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button