Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε υπέρ του Μητσοτάκη – Στρέφει δεξιότερα τον ΣΥΡΙΖΑ»

Για τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Υγείας, την επίσκεψη Μπλίνκεν, αλλά και τον Στέφανο Κασσελάκη  μίλησε Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο πρωθυπουργός αποφάσισε μία αλλαγή, ήταν ξαφνικό για εμένα αλλά πολύ τιμητικό», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για την τοποθέτησή του στο υπουργείο Υγείας προσθέτοντας. «Είναι ένας χώρος με μεγάλη ευαισθησία, η υγεία είναι το νούμερο ένα. Είναι ένα ανθρώπινο υπουργείο και η ευθύνη είναι τεράστια. Έχουμε βάλει μπροστά τα θέματα που πρέπει για την ολιστική αντιμετώπιση του ασθενή, έχουμε πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν. Έχω έρθει αποφασισμένος να κάνω πολλά πράγματα».

Αναφορικά με τα θέματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα στο υπουργείο Εργασίας, ένα χαρτοφυλάκιο που είχε πριν τον ανασχηματισμό είπε: «Είμαι πολύ ευτυχής γιατί 50.000 συνταξιούχοι πήραν αύξηση 30%, αυτά είναι χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, ως προς την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης, η κ. Μιχαηλίδου θα κάνει τη δουλειά όπως πρέπει, παρέδωσα σε μία κυρία που είναι άριστη τεχνοκράτης».

«Οργανωμένα η επιστροφή των μαθητών στο σχολείο»

Ο κορονοϊός έχει επιστρέψει με τα σχολεία να αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες εστίες διασποράς…«Ο ΕΟΔΥ έχει εκδώσει από την Πέμπτη τις οδηγίες βάσει των οποίων πρέπει να επιστρέψουν αύριο τα παιδιά στο σχολεία, θα γίνει οργανωμένα η επιστροφή. Δεν υπάρχει κανένας φόβος και πανικός, υπάρχει μία πίεση στα νοσοκομεία, αλλά όχι τεράστια πίεση, υπάρχει περισσότερη αύξηση στις εισαγωγές λόγω των ταυτόχρονων επιδημιών», ξεκαθάρισε ο υπουργός και πρόσθεσε «πως είναι όλα υπό έλεγχο, πάντως δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία. Η κορύφωση θα γίνει σε δύο έως τρεις εβδομάδες από σήμερα, από Φεβρουάριο αποκλιμακώνεται».

Αναφορικά με τις ελλείψεις των γιατρών στα νησιά ο ίδιος δήλωσε πως «είναι πολύ δύσκολο να πάει σε νησί ένας γιατρός. Οι αμοιβές των γιατρών παραμένουν πολύ χαμηλότερες σε σύγκριση με τις χώρες του εξωτερικού, η σύγκριση όμως θα πρέπει να γίνεται με βάση το κόστος ζωής και όχι με τον μισθό. Αυτό βέβαια παραμένει ένα σημαντικό πρόβλημα. Θα εργαστούμε για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα».

Ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε υπέρ του του Μητσοτάκη

Ειδική αναφορά έκανε για τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι πηγαίνει τον ΣΥΡΙΖΑ όλο και πιο δεξιά. Μίλησε και για τη διαρροή ότι έγινε πρόταση από τον πρωθυπουργό στον Στέφανο Κασσελάκη να υπουργοποιηθεί το 2019….  «Η διαρροή αυτή και η επιμονή του κ Κασσελάκη πιστεύουν ότι τους ωφελεί; Ας υποθέσουμε ότι ισχύει αυτό, είναι καλό για τον κ. Κασσελάκη; Ο μόνος που βλάπτεται είναι ο ίδιος. Τους βασικούς κανόνες της πολιτικής δεν τους γνωρίζει. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχουν βγάλει τέτοια γκρίνια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τους πάει διακοπές δωρεάν ο πρόεδρός τους».

«Ο κ. Κασσελάκης, είναι γνωστό ότι αρθρογραφούσε υπέρ του κ. Μητσοτάκη στον Εθνικό Κήρυκα και υπέρ της πολιτικής της ΝΔ, κάποια στιγμή γνώρισε τον Αλέξη Τσίπρα και ‘είδε το φως το αληθινό’, ωστόσο από την ώρα που ανέλαβε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ η στροφή που κάνει είναι προς αυτά που έγραφε…Για παράδειγμα, δεν αντέδρασε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Παίρνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον στρέφει δεξιόΣτερα, δεν μας φοβίζει, μας αρέσει αυτό, το ότι οι ιδέες μας επικρατούν και στην αριστερά, δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση από αυτό», τόνισε

«Καταπληκτική ημέρα για την Ελλάδα η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν»

Μίλησε εξάλλου θετικά στην επίσκεψη Μπλίνκεν στα Χανιά. «Καταπληκτική ημέρα για την Ελλάδα η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν. Κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν τον Μητσοτάκη ενδοτικό προς την Τουρκία πρωθυπουργό, αλλά αυτό δεν ισχύει. Η Τουρκία αναγκάζεται να μαζέψει τη ρητορική της επειδή η Ελλάδα έχει δυναμώσει αυτά τα 4 χρόνια και θα δυναμώσει περισσότερο. Εμείς δεν παίρνουμε όπλα για να επιτεθούμε στη Τουρκία, δεν είναι αυτός ο στόχος μας, ο στόχος μας είναι η ευημερία και η ειρήνη στους δύο λαούς», ξεκαθάρισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «Τα F35 θα έρθουν στην Ελλάδα»

Τέλος υπογράμμισε πως «Δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με την αγορά των F35».

To άρθρο Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε υπέρ του Μητσοτάκη – Στρέφει δεξιότερα τον ΣΥΡΙΖΑ» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button